Växter

Vad är stuga trädgårdsstil? Och hur man uppnår det …

Stuga trädgårdsstil betyder en färgstark mix av blommor, packade ihop med örter och edibles. Det är avslappnat och vackert – men finns det hemligheter eller regler du behöver veta?

Jag tror att engelska stugan trädgård stil upplever ett ögonblick av popularitet i år.

Detta är min teori. De flesta trädgårdsälskare följer inte riktigt “mode” som sådan, men vi kan inte hjälpa till att bli inspirerade av Show Gardens på RHS Chelsea Flower Show och Hampton Court Palace Garden Festival. Men i år har utställningarna avbrutits.

Och som för trädgårdsplantor – det har varit svårt att källa exakt de växter vi vill ha. Vi måste kompromissa med färg och stil. Vänner har sagt saker som “Jag skulle normalt inte köpa Scarlet Pelargoniums, men de var de enda jag kunde hitta.”

Och slutligen har vi alla tittat på vår egen patch närmare och oftare – oavsett om det är vår egen trädgård eller våra grannares främre trädgårdar som vi tar motion.

Jag känner en stöt av glädje från den ljusa utbrottet av färg från en framväxande primrose, påsklilja, Foxglove eller Rose, för det var inte där när jag senast såg ut. Det överlevde vintern. Och Corollary är det “så ska vi.”

Vad tror du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *